Så går det till

Om någon dör i hemmet skall alltid läkare kontaktas först. Därefter kan man ringa till oss på Hernö Begravningsbyrå som hjälper till med transporten till närmaste bårhus eller bisättningslokal. Även vid transport från äldreboende sker resan med vår traditionella begravningsbil under värdiga former.

I första hand sker dessa transporter på bår till bårhus men om anhöriga valt kista sker transport i kista direkt till kyrka eller kapell som är aktuell för begravningsceremonin. Då slipper man en extra transport med den avlidne.

Vid dödsfall på sjukhus krävs ingen akut transport. Vi utför transport sedan anhöriga samtalat med oss på begravningsbyrån och valt kista och i övrigt planerat inför begravningen.

Kontakta oss och boka en tid för ett besök, eller om ni så önskar kan vi besöka er i hemmet. Innan besöket på begravningsbyrån finns det en del frågor som ni inom familjen kan diskutera:

  •  När och var vill ni att begravningen skall äga rum?
  •  Hade den avlidne någon önskan om gravsättning med kista eller kremeras?
  •  Finns det någon grav inom släkten eller önskar ni en ny grav?
  •  Ska ni ha en dödsannons och hur ska den vara utformad?
  •  Har ni redan några idéer?
  •  Ska begravningen vara i kretsen av de närmaste eller ska tid och plats skrivas ut i annonsen?
  •  Ska det vara en minnesstund efter begravningsceremonin och hur vill ni ha den utformad?

Det här är i stora drag vad vi pratar om på Begravningsbyrån när ni besöker oss. Har ni inte talat om detta innan, så hjälper vi naturligtvis till med allt detta. Vi har erfarenheten och kan hjälpa er med förslag och idéer i en svår stund.

Tveka inte att ta kontakt med oss om ni undrar över något eller har frågor. 
Vi finns här för att hjälpa er.

Ta en sak i taget
När det sedan kommer till allt som måste ordnas när en anhörig har avlidit är vårt råd att inte ha för bråttom. Ta en sak i taget - mycket av det du oroar dig för kan nästan alltid vänta ett litet tag. Ett av de viktigaste besluten du har framför dig är att välja rätt begravningsbyrå. Att välja en begravningsbyrå som är auktoriserad är en trygg försäkring om att få rätt hjälp och stöd när du som bäst behöver det.