Vår historia

Begravningsbyrån startades av oss, Staffan Andersson och Rose-Marie Åkerlund, i oktober 2012. Vi ville ha ett namn som starkt förknippas med kommunen, staden och ön där stadens centrum finns och där vi själva bor och verkar och där begravningsbyrån finns, mitt i stan vid torget, lättillgängligt för våra kunder.

I juli 2015 sålde vi Hernö Begravningsbyrå till Hans Ringshamre, som även äger och driver Ringabyråer i Timrå, Skönsberg, Sundsvall, Fränsta och Ånge. Ringa Juridik i Sundsvall ingår också i verksamheten. Förhoppningsvis kommer ni kunder inte att märka någon skillnad, eftersom att Hans målsättning är att fortsätta driva Hernö Begravningsbyrå i samma anda, med bl a  lokala företag för inköp och samarbeten. Vi försöker också på bästa sätt stötta det lokala idrottslivet.
Att som Härnösands enda auktoriserade begravningsbyrå kunna erbjuda bredast service, bäst öppettider och tillgänglighet med personlig jour på telefonen dygnet runt, året runt, är viktigt för oss.

Vi vill på bästa sätt fånga alla behov och önskemål som framkommer vid begravningssamtal hos oss. Tänker oss att vi ger en hyllning till livet med att forma avskedet på ett sätt som hedrar den avlidnes minne och gärningar och även gör det lättare för de anhöriga att leva och komma vidare i sorgeprocessen.